ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comentatorul francez Gérard Luçon relatează pentru Reseau International despre ideea lui Caramitru senior de a redeschide Teatrul Național doar pentru vaccinați, primul spectacol la care aceștia vor fi invitați fiind „Dineu cu proști”. Luçon consideră că România este Absurdistanul Estului, comparând aberațiile pandemice de la noi cu cele din Franța, dar și cu revenirea la normalitate în China, țara de unde a izbucnit criza sanitară globală.

„Acum câteva luni, în octombrie 2020, am încercat să descriu strategia anti-pandemie din 3 țări pe care le cunosc bine: China, România și Franța (vezi link). 

Ajunsesem la o concluzie: că Franța este Absurdistanul din Vest și că România este omonimul său din Est...

De atunci, China e bine: +16,8% din PIB în primul trimestru din 2021, și această fotografie din 3 mai a zidurilor cetății Xi’An, vechi capăt al Drumului Mătăsii și veche capitală.


Franța și România își continuă competiția de absurdități, inutil să le mai enumerăm pe cele tipic frațuzești, precum redeschiderea teleschiurilor, parcuri de distracții fără distracții și, poate, în iulie acces la mare, dar cu nisipul interzis?

La rândul ei, România nu se lasă mai prejos cu această declarație atât de revelatoare, făcută de Alexandru Rafila, fost director al campaniei de vaccinare în 2020, reprezentant al O.M.S. în România, ales în Parlament, și fiu de torționar sub vechiul regim. Tradusă, aceasta se rezumă astfel: „succesul campaniei de vaccinare Covid le va putea permite celor cu afecțiuni cronice să aibă din nou acces la spitale”.

Iată textul:



În același context, ministrul Educației dorește ca studenții nevaccinați să stea în combinezoane izolante la cursuri, iar cei vaccinați să aibă prioritate în campusurile universitare...

Iată declarația lui:


Însă premiul cel mare îi revine lui Ion Caramitru, fost ministru, participant activ la puciul din 1989, care anunță că Teatrul Național din București se va redeschide cu un spectacol pentru cei vaccinați: „Dineu cu proști”...

Mesaj subliminal, programare neuro-lingvistică, umor românesc? Nu știu...

„Avem nevoie, deoarece redeschidem Teatrul Național nu doar cu o singură sală, ci cu patru în același timp, de un timp de respiro pentru a face publicitate, pentru a vinde bilete. (...) Prima zi de spectacol este, deci, 14 mai, ziua în care jucăm în toate sălile. Pe 15 vom juca din nou în toate sălile plus Sala Mare, în cadrul programului-pilot, cu spectacolul „Dineu cu proști”, a declarat Ion Caramitru pentru Agerpres”, notează comentatorul francez Gérard Luçon pentru pagina web ReseauInternational.net