ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a refuzat să finanțeze șase orașe din Polonia pe motiv că acestea nu susțin activitățile homosexualilor, relatează CNN, citat de Mediafax

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că „Prin tratatele noastre în Europa ne dorim să ne asigurăm că fiecare european are libertatea să fie cine vrea, să trăiască unde își dorește, să iubească pe cine simte și să țintească cât de sus vrea. O să continui să susțin #UnionOfEquality”. 
 
Helena Dalli, comisarul European pentru Egalitate, a scris pe Twitter că valorile susținute de Uniunea Europeană ar trebui să fie respectate de toate autoritățile din statele membre. Printre valorile europene obligatorii, Dalli include homosexualitatea.
 
Valorile și fundamentele Uniunii Europene trebuie să fie respectate de toate statele membre și de toate autoritățile. Din acest motiv, șase orașe din Polonia care refuză să susțină comunitatea LGBT nu vor primi finanțări”, a spus Helena Dalli. 
 
Este vorba despre fonduri UE, în valoare de 25.000 de euro, despre care Comisia crede că trebuie „accesate de toți europenii”, însă nu pare a fi dispusă să îi includă și pe acei europeni care au credințe și convingeri conservatoare.
 
Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Adalbert Jahnz, a explicat că „Șase aplicații au fost respinse pentru că răspunsul reprezentantului legal al proiectului nu a oferit comisiei suficiente motive și garanții că proiectul se va alinia la caracteristicile și obiectivele generale ale valorilor Uniunii Europene”.