ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană a aprobat  vânzarea și consumul formei larvare de Alphitobius diaperionus - cunoscut și sub numele de gândacul de bălegar - care va primi undă verde pentru consumul uman în forme congelate, sub formă de pastă, uscate și sub formă de pulbere în Uniunea Europeană, scrie Breitbart. 
 
Noile produse pe bază de insecte destinate consumului uman reprezintă cel mai recent efort al Uniunii Europene de a normaliza consumul de insecte prin legislație, în ultimii ani mai mulți oameni importanți din diverse organizații promovând insectele ca produs alimentar atât din motive economice, cât și de mediu.

Într-un comunicat de presă care confirmă aprobarea produselor pe bază de insecte, UE subliniază că, deși „consumatorii sunt cei care decid dacă vor sau nu să mănânce insecte", alimentele pe bază de insecte pot servi drept „sursă alternativă de proteine", blocul comunitar ținând să sublinieze că multe insecte sunt deja consumate în alte părți ale lumii. Uniunea subliniază, de asemenea, că ambele produse aprobate „sunt sigure în cadrul utilizărilor și nivelurilor de utilizare" și „nu prezintă niciun risc pentru sănătatea umană", atât timp cât sunt produse și consumate în conformitate cu indicațiile prevăzute de bloc.

„Siguranța alimentară este principala prioritate pentru comisie", relatează Der Spiegel un purtător de cuvânt al Comisiei Europene în legătură cu această aprobare. Elitele globale au fost dornice să îndepărteze populația occidentală de consumul de carne în ultimii ani, subiectul fiind din nou în atenția conferinței anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos la începutul lunii trecute.

„Dacă un miliard de oameni încetează să mai mănânce carne, vă spun că are un impact mare", a remarcat Jim Hagemann Snabe, președintele producătorului german Siemens, în timpul unei dezbateri privind schimbările climatice din cadrul conferinței. „Prevăd că în viitor vom avea proteine care nu provin din carne, probabil că vor avea un gust chiar mai bun", a continuat el. „Vor avea zero emisii de carbon și vor fi mult mai sănătoase decât tipul de alimente pe care le consumăm în prezent, aceasta este misiunea pe care trebuie să ne-o asumăm."
 
Multe instituții naționale au aderat la această renunțare la carne, școlile din Olanda mergând chiar până la a hrăni copiii cu gândaci, în speranța de a-i deschide la aceasta ca sursă alternativă de proteine. Cu toate acestea, un astfel de impuls nu pare să fie pe placul tuturor celor implicați, mulți dintre cei din sferele elitiste globaliste părând dornici să își păstreze propriile obiceiuri de a mânca carne, în ciuda încercării de a îndepărta lucrătorii cu venituri medii de acest tip de hrană. De exemplu, la conferința COP27 a ONU privind clima, desfășurată anul trecut în Egipt, au fost servite mese de înaltă clasă care conțineau carne de vită, pui și somon, în ciuda faptului că organismul internațional a făcut presiuni pentru trecerea la surse alternative de proteine.

„Analogii de carne, cum ar fi imitația de carne (din produse vegetale), carnea de cultură și insectele, pot ajuta la tranziția către diete mai sănătoase și mai durabile", se arată într-un raport publicat de ONU în 2018.