ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect adoptat de Comisia Europeană prevede că toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente. Astfel, în țările din blocul comunitar, produsele alimentare nu mai trebuie să conțină o cantitate mai mare de 2 grame de acizi trans la 100 de grame de grăsime,  scrie evz.ro.

Noile reguli sunt obligatorii de la finalul acestei luni, însă produsele alimentare neconforme mai pot fi comercializate până la 1 aprilie 2021. După această dată, este interzisă introducerea lor pe piață.

Măsura în cauză vizează alimentele bogate în grăsimi procesate, precum margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile, mâncarea semi-preparată, maioneza, cremele tartinabile, diverse tipuri de sosuri sau cerealele preambalate.

Oficialii UE își propun prin această inițiativă legislativă ca cetățenii să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată și sănătoasă. În acest fel, toate statele membre UE vor fi nevoite să limiteze cantitatea de acizi grași din alimentele de pe piață.
Acest tip de acizi este responsabil pentru cele mai multe boli cardiovasculare, accidente vascular cerebrale, cazuri de diabet, cancer și Alzheimer.
 
Din cauza acestor boli, anual 50 000 de oameni mor în Europa.