ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Didier Reynders, comisar european, a declarat în plenul Parlamentului European, în contextul votării regulamentului noului certificat UE Covid-19, că "există încă incertitudini științifice cu privire la Covid-19", informează Evenimentul Zilei.

"Nu dispunem încă de dovezi științifice complete despre efectele vaccinării sau recuperării în urma infectării cu coronavirus. Însă nu putem aștepta răspunsurile la toate aceste întrebări pentru a acționa. Trebuie să luăm măsuri, prin adoptarea un text suficient de flexibil astfel încât să se ia în considerare evoluția acestor aspecte odată ce vor fi disponibile mai multe informații științifice”, a continuat Reynders. Alocuțiunea lui și dezbaterile pe această temă sunt disponibile AICI.

În contextul votării Certificatului verde digital, devenit, ulterior, Certificatul UE Covid-19, doar trei europarlamentari români s-au exprimat împotrivă: Cristian Terheș, Maria Grapini și Tudor Ciuhodaru. 

De remarcat este mesajul lui Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD, cu privire la voturile europarlamentarilor: "A condiționa exercitarea unor drepturi și libertăți fundamentale de primirea, printre altele, a unui astfel de produs medical nesigur este un abuz al statului asupra persoanei fără precedent în Europa după cel de-al doilea război mondial”.

Europarlamentarul a mai declarat că "Este absurd să ni se ceară să votăm pe implementarea acestui certificat care îngrădește drepturile și libertățile cetățenilor europeni și care, așa cum spune însuși comisarul Reynders, este bazat pe «incertitudini științifice»", potrivit evz.