ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană va lansa în luna mai o campanie de testare a produselor alimentare în 16 țări ale Uniunii Europene, pe fondul acuzațiilor privind calitatea inferioară a mărfurilor vândute în Europa de Est, anunță Vera Jourova, comisarul UE pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen.

„Comisia Europeană tratează cu foarte mare seriozitate problema standardelor duble privind calitatea produselor alimentare și a elaborat un plan de acțiune detaliat”, a declarat vineri Vera Jourova, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene, conform Mediafax.

„Protocolul comun de testare ar trebui să fie gata până în luna aprilie. În luna mai, ar urma să fie lansată o campanie de testare, cu participarea a cel puțin 16 țări (selectate pe criterii geografice și de mărime). Testele vor include formarea unui coș comun de produse comercializate în cele mai multe dintre statele membre; vor fi efectuate verificări privind compoziția chimică și gustul. Sperăm să prezentăm primele rezultate înainte de sfârșitul anului 2018", a precizat Vera Jourova.