ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii jurişti au luat azi în discuţie decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova şi au decis, cu majoritate de voturi, reluarea întregii proceduri şi redactarea unui nou raport în Comisia juridică.

Punctul de vedere al Comisiei urmează să fie înaintat Biroului Permanent.  Decizia a fost luată cu 4 voturi pentru, 3 împotrivă și o abținere.

Această propunere a fost avansată în Comisia juridică de social-democratul Ioan Chelaru, care a susţinut că, 'în noile condiţii legislative, este necesară reluarea întregii proceduri, de la cererea Parchetului' şi a fost adoptată cu patru voturi pentru, trei voturi împotrivă şi o abţinere.

"Nu pot să explic, pentru că nu înţeleg cum să reluăm o procedură care s-a desfăşurat absolut regulamentar, o procedură pe care nu a contestat-o absolut nimeni. Ba, mai mult, avem şi un vot consemnat într-un proces-verbal pe care, de asemenea, nimeni nu l-a contestat. E o chichiţă, o găselniţă a PSD prin care pe de-o parte mai lungeşte lucrurile, pe de altă parte vor să meargă spre un rezultat pe care şi l-au propus, sunt convins, pentru că în urma deciziei Curţii se simplifică, în plen, situaţia domnului senator Şova şi a tuturor cererilor de acest fel, pentru că numărul necesar de voturi este mai mic", a declarat Cătălin Boboc (PNL), preşedintele Comisiei juridice a Senatului, conform Agerpres.

Biroul permanent al Senatului a solicitat marţi Comisiei juridice să întocmească un punct de vedere, până în data de 2 iunie, referitor la decizia Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.