ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Comisia de Buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a emis un raport favorabil, cu amendamente, pe proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, informează Mediafax. Anterior, Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul legislativ  care prevede ca BNR să repatrieze 56 de tone de aur.

Comisia a votat și un amendament la proiectul legislativ prin care, în caz de situație de criză care ar pune în pericol stabilitatea monetară, ținta de inflație sau politicile macroeconomice, BNR informează Parlamentul și Guvernul în cel mult 20 de zile.

„Se păstrează intrenția inițială și se simplifică dispozițiile, în sensul în care însușindu-ne o serie întreagă de observații, propuneri făcute și de Consiliul Legislativ și de BNR, se păstrează propunerea inițială a proiectului, aceea de a constitui rezerva de aur a BNR doar pe teritoriul României și de informare de îndată dar nu mai târziu de 20 de zile de către BNR a Parlamentului, respectiv a Guvernului, în cazul în care apar situații de criză care ar pune în pericol stabilitatea monetară, ținta de inflație, politicile macroeconomice”, a declarat Șerban Nicolae, inițiator al proiectului.