ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de politică externă a Senatului a trimis o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, în care îi solicită să spună în ce măsură mai este utilă intereselor României menținerea lui George Maior în postul de ambasador al României în Statele Unite, a anunțat luni președintele acestui for, senatorul Cristian Dumitrescu.

„După întâlnirea cu George Maior, ambasadorul României în SUA, care a fost prezent săptămâna trecută la invitația comisiei pentru a prezenta anumite puncte de vedere și răspunsurile în legătură cu activitatea domniei sale și mai ales cu activitatea din ultima perioadă, am formulat o scrisoare. Și această scrisoare am adresat-o ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, nu este publică (...).

În aceasta am făcut o argumentație. Ea a fost realizată pe baza unui raport făcut de un raportor - dl Călin Popescu-Tăriceanu și adoptat de comisie cu 6 voturi 'pentru' și 4 abțineri. Ceea ce pot să vă spun este fraza finală a acestei scrisori, la care am atașat raportul domnului ambasador George Maior și stenograma discuțiilor care au avut loc cu acest prilej: Comisia de politică externă a Senatului se așteaptă ca la nivelul MAE să aibă loc o analiză menită a stabili măsura în care menținerea mandatului de ambasador în SUA a domului George Maior se mai identifică și mai este utilă interesului român și Parteneriatului strategic româno-american. Aceasta este poziția comisiei în urma audierii și care reprezintă atribuțiile pe care le are comisia în materia respectivă. Sunt alte organe ale statului care au decizia în acest moment”, a precizat Dumitrescu, la Parlament.

Ambasadorul în SUA, George Maior, a fost audiat săptămâna trecută, în Comisia pentru politică externă a Senatului, pentru a da explicații cu privire la declarațiile legate de scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump. La audiere a fost prezent și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a criticat dur activitatea lui Maior ca ambsador în SUA și a anunțat că va transmite o scrisoare către MAE pentru retragerea acestuia din funcția de ambasador al României în SUA.