ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


U.E. va condiționa alocarea fondurilor europene de situația statului de drept și de combaterea corupției, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, citată de Mediafax, în contextul discuțiilor la nivel înalt pentru aprobarea noului buget comunitar, aferent perioadei 2021-2027, și a fondului de relansare economică post-pandemie. 
 
„Statul de drept trebuie să fie o condiție pentru distribuirea fondurilor”, consideră Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar UE pentru Valori și Transparență.
 
Aceasta a spus că acordarea fondurilor europene va depinde de respectarea unor exigențe precum un „sistem judiciar funcțional” și mecanisme puternice de combatere a corupției.
  
„Nu aș vrea să văd blocarea alocării fondurilor, dar trebuie să avem în sistemul nostru juridic unele garanții că, în cazul în care lucrurile într-adevăr nu merg bine într-un stat membru, atunci banii contribuabililor nu pot fi plătiți”, a atras atenția oficialul U.E..
 
Agenția de presă Reuters notează că declarația reprezintă un avertisment adresat în principal unor state membre precum Polonia, Ungaria, România și Bulgaria.