ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:45 Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor vota în Senat, Camera decizională, proiectul de lege privind carantina și izolarea atunci când premierul și ministrul Sănătății se vor prezenta în Parlament să lămurească aspectele nelămurite din acest proiect. Ciolacu spune că  Legea, cum a fost înaintată de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției și este o lege proastă.

Marcel Ciolacu a afirmat că „este pentru a doua oară când PNL și Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ”.

„Nu știu cât mai putem suporta astfel de greșeli majore. Este nepermis să stăm de o lună de zile și să așteptăm în ultimul moment. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. Nu putem accepta această lege și nu putem vota această lege", a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, liderul interimar al PSD a afirmat că „singurul membru al Guvenului care a venit să susțină această lege a domnul Raed Arafat”.

„Nu au venit în fața parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Săntăății și nici ministrul Justiție. Legea, cum a fost înaintat de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției.Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele", a precizat Marcel Ciolacu.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților a afirmat că a discutat în Comitetul Executiv al PSD despre legea carantinării și izolării, iar toți social-democrații s-au opus acestui proiect.

„Am o dezamăgire personală față de Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate forțele politice și să aibă o discuție aplicată. Această sustragere atât a președintelui, cât și a prim-ministrului este nepermisă", a spus Ciolacu. 
 
Știrea inițială

Dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantina și izolarea vor fi reluate luni, în Comisia Juridică a Senatului. Asta după ce sâmbătă, aleșii au decis, la solicitarea PSD, amânarea dezbaterilor și a votului asupra actului normativ, care a fost adoptat, joi, în Camera Deputaților. Senatul este forul decizional în cazul acestui proiect de lege. Decizia Senatului vine la o zi după ce sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva legii abuzive a carantinării. De altfel, unii dintre participanții la protestul „În Libertate”, de duminică, din Piața Victoriei, care contestă prevederile abuzive ale legii carantinării, au anunțat că vor ieși în stradă și luni, ziua votului din Senat.

Când a cerut amânarea pentru luni a dezbaterilor, senatorul PSD Robert Cazanciuc a susținut că trebuie studiate practicile Uniunii Europene în domeniu, acuzând guvernul că a trimis în Parlament o lege care nu este coerentă. Ulterior, duminică, Robert Cazanciuc a spus din nou că actul normativ venit de la Guvern este ”un dezastru” și a adăugat că acesta va fi adoptat atunci când va ajunge să corespundă ”nevoilor românilor”.

„Când vom fi convinși că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marți, miercuri o să vedem în funcție de cum vor fi dezbaterile în comisie”, a declarat Cazanciuc.
Premierul Ludovic Orban a avut o reacție extrem de dură, sâmbătă, după ce PSD a solicitat amânarea adoptării legii privind carantina și izolarea. Acesta s-a declarat extrem de revoltat de atitudinea social-democraților pe care i-a acuzat că sabotează sistematic guvernanții care rămân fără arme împotriva pandemiei.

”Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe-n roate și să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor”, a declarat Orban.