ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererea DNA privind reținerea Elenei Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, a anunțat vineri vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Au fost 22 de voturi valabil exprimate: 11 voturi "da", opt voturi "nu", două abțineri și unul a fost nul, prin urmare nu a fost întrunită majoritatea cerută din regulament pentru a fi încuviințată cererea. 

Comisia este în situația de a spune plenului numai rezultatul votului și plenul va decide. Comisia nu a votat împotrivă. Era nevoie de 12 voturi pentru ca cererea să fie aprobată", a explicat Nica, potrivit Agerpres.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaților aprobase  cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 19 voturi "pentru" și două "împotrivă".

Joi, Elelna Udrea și-a studiat timp de 7 ore dosarul de 7 volume și 1867 de pagini în care este acuzată de DNA  că ar fi cerut mită cinci milioane de dolari de la un om de afaceri, pe vremea când era ministru, pentru a interveni în derularea unui contract încheiat între Hidroelectrica şi o societate comercială.

Potrivit comunicatului DNA, infracţiunile de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii de avere sunt în legătură cu scoaterea Vilei Săbărel din Eforie Sud (suprafaţă utilă de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA şi vânzarea la un preţ sub valoarea de piaţă a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrări de renovare la acelaşi imobil, cumpărarea şi intabularea acesteia şi a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, "pentru a ascunde beneficiarul real şi pentru a evita justificarea resurselor financiare".