ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O deputată PSD solicită comisiilor parlamentare de Apărare și de control al SRI să demareze o anchetă privind modul bizar în care dovezile colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea au stat dosite ani de zile spre a apărea după ce nu a mai fost președinte, transmite InPolitics.

”Cine a știut de existența acestor documente? Cine le-a ascuns? Și, evident, cine le-a dat publicității? Și de ce nu a făcut-o în 2004, când domnul Băsescu a candidat pentru prima oară la funcția de președinte al României?” afirmă deputata Mirela Adomnicăi într-o declarație parlamentară.

”Sunt întrebări care nu pot rămâne fără răspuns, pentru că dincolo de culpa stabilită de instanță pentru dl Băsescu, s-a creat un precedent extrem de periculos cu privire la modul în care sunt folosite anumite informații compromițătoare la adresa unor demnitari de rang înalt din statul român. A fost șantajat dl Băsescu în cei 10 ani de mandat, cu aceste documente? Sau, dimpotrivă, Domnia Sa nu este victimă, ci un președinte care și-a folosit funcția prezidențială pentru a bloca apariția acestor documente? În oricare dintre ipoteze, lucrurile sunt extrem de grave, pentru că vizează funcția cea mai înaltă din România. Nu putem trece nepăsători peste acest aspect. De aceea, fac un apel către toate instituțiile abilitate ale statului, inclusiv la comisiile de specialitate ale Parlamentului, să facă investigațiile necesare pentru a stabili circumstanțele apariției acestor documente compromițătoare la adresa fostului președinte al României. Pentru că dacă cei aleși de popor nu acționează în acord cu voința populară, ci după o agendă nepublică, a unor alte persoane nealese, atunci este vulnerabilizat însuși sistemul nostru democratic” afirmă deputata, conform sursei citate.