ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În martie 2020, Grupul științific care studiază  comportamentul în caz de gripă pandemică a dat instrucțiuni oficialilor guvernamentali din Europa să insufle teamă în rândul populației și să crească "nivelul perceput de amenințare personală". În timp ce țările se pregăteau să se blocheze, comitetul științific le-a spus miniștrilor guvernamentali că "un număr substanțial de oameni încă nu se simt suficient [și] personal amenințați" de covid-19. Pentru ca blocajele de control să funcționeze, comitetul i-a instruit pe oficialii guvernamentali să folosească frica în avantajul lor, relatează Telegraph.

Acum, la doar un an mai târziu, Grupul științific pentru gripă pandemică privind comportamentul (SPI-B) RECUNOAȘTE că a folosit frica pentru a controla oamenii și recunoaște că a folosit metode "neetice" și "totalitare" pentru a izola, a frauda și a intimida oamenii pentru a-i face să se supună.

Unul dintre membrii grupului, psihologul Gavin Morgan, a declarat: "În mod clar, folosirea fricii ca mijloc de control nu este etică. Folosirea fricii miroase a totalitarism. Nu este o poziție etică pentru niciun guvern modern".

Aceste mărturisiri au loc într-un moment în care există o reacție publică intensă. Oamenii îi acuză pe oficialii lor guvernamentali că intensifică teama față de riscul de boli infecțioase pentru a reține ilegal persoane și a le priva de libertățile lor civile. Aceste tactici guvernamentale de frică au folosit intimidarea pentru a discrimina și a bloca anumite afaceri și activități, constrângând oamenii să se supună unor edicte medicale inconsistente și asincrone. Oamenii din Regatul Unit cer cu insistență să îi tragă la răspundere pe oficialii guvernamentali pentru metodele ilegale și totalitare care au dus la încălcări ale drepturilor omului.

Premierul britanic Boris Johnson a fost presat să anunțe o anchetă publică și independentă în scandalul Covid-19. Johnson a confirmat că guvernul va înființa o anchetă publică independentă pe bază de lege, cu puteri depline în conformitate cu Legea privind anchetele din 2005. Această anchetă va lua probe orale în public "sub jurământ" și va obliga la prezentarea tuturor materialelor relevante, începând din 2022.

Frica a fost folosită pentru a manipula populațiile să se conformeze autorităților guvernamentale. Un om de știință de la SPI-B a declarat: "În martie [2020], guvernul era foarte îngrijorat de respectarea legii și se gândea că oamenii nu vor dori să fie închiși. Au existat discuții cu privire la faptul că este nevoie de frică pentru a încuraja conformitatea și s-au luat decizii cu privire la modul în care să se intensifice frica. Modul în care am folosit frica este distopic. Folosirea fricii a fost cu siguranță discutabilă din punct de vedere etic. A fost ca un experiment ciudat."

Un membru al SPI-B a recunoscut că scopul comitetului este de a folosi psihologia pentru "controlul minții". "Cu asta ne ocupăm... în mod clar, încercăm să procedăm într-un mod pozitiv, dar a fost folosită în mod nefast în trecut", a declarat membrul.

Un alt membru al SPI-B a declarat că "pandemia" a fost folosită de guvern pentru a "acapara puterea". "Trebuie să fim foarte atenți la autoritarismul care se insinuează", a spus consilierul.  Teama de agenții patogeni și teama de guvern a dus la o pierdere a libertății care a contribuit de facto la îmbolnăvire, spitalizare și deces. Guvernul pretinde că aceste metode sunt pentru "siguranța" tuturor, dar aceste metode nu s-au dovedit a fi deloc soluții de sănătate publică. În schimb, controlul a cauzat dezordine publică, dependență de droguri, abuzuri domestice, supradoze, sinucideri, hipertensiune arterială, creștere în greutate și o multitudine de probleme de sănătate care sunt adesea factorul de bază pentru mortalitatea covidului-19.

Într-adevăr, guvernele au inundat publicul doar cu știri înfricoșătoare, difuzând numărul de cazuri, dar fără a se lămuri niciodată despre modul în care testele PCR covid-19 au fost calibrate în mod eronat cu un ciclu ridicat pentru a genera o avalanșă de rezultate fals pozitive. Nici numărul persoanelor care s-au recuperat nu a fost niciodată difuzat și nu a fost furnizată nicio informație care să încurajeze un răspuns imunitar sănătos și o recuperare eficientă.

Guvernul a folosit date privind spitalizările și decesele, dar nu a clasificat motivele pentru care oamenii au fost spitalizați, în primul rând, și nici nu a discutat factorii care au contribuit la moartea lor în spital. Decesul a fost folosit pentru câștiguri politice și pentru a genera mai multă teamă, chiar dacă sistemele medicale numărau în mod fraudulos persoanele care "au murit cu covid" ca persoane "care au murit din cauza covid". Adevărul a fost întotdeauna îngropat și acoperit de o agendă a fricii și a controlului. Bombardamentul constant de frică și control a distrus nenumărate vieți, oprimând funcția imunitară naturală și făcând oamenii susceptibili mental și fizic la boli și complicații. Acesta este un mod inacceptabil în care guvernele își tratează oamenii.