ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația stânjenitoare creată de recentele raiduri ale Biroului Federal de Investigații (FBI) la domiciliul fondatorului Project Veritas, James O'Keefe, și al asociaților săi, conform site-ului oficial al Comitee to Protect Journalists.

Potrivit presei, FBI a confiscat telefoanele mobile ale lui O'Keefe în timpul unei percheziții efectuate pe 6 noiembrie la locuința sa din Mamaroneck, New York, ca parte a unei anchete ordonate de instanță privind furtul unui jurnal aparținând lui Ashley Biden, fiica președintelui american Joe Biden, caz despre care ActiveNews a scris aici.
 
Într-o declarație, Project Veritas a scris că autoritățile au efectuat, de asemenea, percheziții în apartamentele și casele altor membri actuali și foști membri ai organizației și au confiscat materiale nespecificate.

Project Veritas a achiziționat jurnalul în 2020, dar l-a predat forțelor de ordine, au precizat acele rapoarte media.

"Deși nu aprobăm unele dintre tacticile folosite de Project Veritas, recentele raiduri ale FBI asupra fondatorului organizației și a asociaților săi reprezintă o încălcare îngrijorătoare a legii", a declarat Katherine Jacobsen, coordonatoarea programului CPJ pentru SUA și Canada. 

"Guvernul trebuie să dovedească o legătură clară între membrii Project Veritas și presupusele activități infracționale înainte de a le percheziționa locuințele pentru a obține informații despre materialul sursă. 

Efectuarea de raiduri fără acest tip de legătură creează un precedent periculos care ar putea permite forțelor de ordine să percheziționeze și să confiște materialul sursă nepublicat al reporterilor în încercări vagi de a identifica denunțătorii."
 
 
*Project Veritas și fondatorul acestuia, James O'Keefe, nu mai pot fi nici măcar menționați pe Instagram, în urma raidului FBI la domiciliul său și la sediul organizației la începutul acestei luni.

Atunci când cineva încearcă să eticheteze organizația pe O'Keefe pe platformă, apare o notificare care precizează că nu pot fi menționați deoarece au "postat în mod repetat conținut care contravine Orientărilor noastre pentru comunitate privind conținutul fals despre COVID-19 sau vaccinuri".