ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că miniștrii plănuiesc să continue vaccinarea anticovid a copiilor, în ciuda faptului că experții guvernamentali în vaccinare au decis că nu este necesară o vaccinare în masă, relatează Daily Mail.

Ministrul Sănătății și omologii săi din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord le-au cerut medicilor șefi să examineze beneficiile "mai largi" ale unui astfel de program, după decizia Comitetului comun pentru vaccinare și imunizare.

Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare, un organism independent care consiliază guvernul britanic cu privire la introducerea vaccinului Covid, a rezistat presiunilor tot mai mari pentru a aproba vaccinarea copiilor, în ciuda faptului că SUA, Franța, Spania, Italia, Canada, Norvegia și Țările de Jos au continuat să facă acest lucru. 

Oamenii de știință au declarat că virusul prezintă un risc atât de scăzut pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, încât beneficiul imunizării pentru sănătatea lor ar fi insignifiant.

Decizia finală de vaccinare a copiilor va aparține părinților și tutorilor acestora, ceea ce înseamnă că aceștia se vor confrunta cu o alegere dificilă dacă guvernul decide să extindă vaccinul la nivel național.

Javid a declarat: "Împreună cu miniștrii sănătății din cele patru țări, am scris astăzi medicilor șefi pentru a le cere să ia în considerare vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani dintr-o perspectivă mai largă, așa cum a sugerat JCVI.

Copiii prezintă doar un risc mic de a se îmbolnăvi grav cu Covid și o șansă infimă de deces, în timp ce vaccinurile sunt asociate cu numeroase cazuri de miocardită.

JCVI a precizat că tinerii sub 16 ani cu afecțiuni grave au o șansă de unul la 10.000 de a se îmbolnăvi grav cu Covid, comparativ cu riscul de unul la 500.000 pentru copiii sănătoși.

Profesorul Paul Hunter, epidemiolog la University of East Anglia, a declarat că este împotriva vaccinării copiilor și că are încredere în JCVI pentru a ajunge la o decizie corectă.

Profesorul Hunter a afirmat că beneficiul direct al vaccinurilor pentru copii este mic,iar Covidul este o boală ușoară pentru majoritatea covârșitoare a acestora.

Profesorul David Livermore, un medic microbiolog de la Universitatea East Anglia, a declarat săptămâna trecută că lumea va trebui să trăiască cu Covidul ani de zile, dacă nu chiar decenii - astfel că a avea o generație de copii cu imunitate naturală ar ajuta la prevenirea „spiralei” de cazuri mai târziu. 

El a spus că infecția naturală ar putea fi "un prim pas mai bun în coexistența pe tot parcursul vieții" cu virusul decât administrarea de vaccinuri.

El a adăugat: "Nu există niciun motiv direct pentru a vaccina copiii și adolescenții împotriva Covid. Este foarte puțin probabil ca aceștia să sufere de boli grave dacă sunt infectați.

„Efecte secundare rare, dar grave, au fost asociate cu vaccinurile, inclusiv cheaguri de sânge și miocardită”, a mai declarat acesta.

„Luând în considerare aceste trei puncte împreună, nu văd niciun motiv întemeiat pentru a vaccina copiii sub 18 ani, cu atât mai puțin pe cei de 12 ani”, a fost concluzia lui Livemore.
 
REACȚIE:
 
Jurnalistul Adrian Onciu a comentat știrea pe contul său de Facebook: „Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare din Regatul Unit a anunțat că nu recomandă vaccinarea tuturor copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani, preferând o abordare precaută în ceea ce-i privește pe copiii aflați într-o stare bună de sănătate, din cauza incertitudinilor legate de impactul pe termen lung al efectelor secundare rare, potrivit Reuters.
 
Nu-i cazul și la noi. Specialiștii Gheorghiță, Arafat și Mihăilă știu ei mult mai bine ce-i bun pentru copiii noștri: măști medicale, distanțare și imunizare.
 
VIDEO:
 
Expert britanic despre vaccinarea copiilor: riscuri și necunoscute