Dosarul Hexi Pharma a fost trimis de procurorii Direcției Național Anticorupție spre judecare Tribunalului București.
 
Un fost director de la Hexi Pharma l-ar fi ajutat pe Dan Condrea să „spele” 2,2 milioane de euro și 9,5 milioane de lei, sume care ar fi ajuns în contrurile unor firme off-shore din Cipru controlate de fostul patron al companiei producătoare de dezinfectanți, se arată într-un comunicat al DNA, scrie Mediafax.

Acesta este al doilea dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, primul fiind cel de înșelăciune, în legătură cu distribuirea dezinfectanților în spitale.

„În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma CO SRL (în prezent decedat) (n.r. - este vorba de Dan Condrea) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare. În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL”, se arată într-un comunicat al DNA.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice.