ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NIS Petrol, filială a grupului petrolier sârbesc NIS, controlat de Gazprom, a obținut de la ANRE o licență de furnizare a gazelor naturale, decizia fiind publicată miercuri în Monitorul Oficial, informează Hotnews. NIS Petrol a primit licența în 28 octombrie 2015, acesta fiind valabilă până la 31 decembrie 2016.
 
NIS Petrol are două licențe de explorare-exploatare a gazelor de șist în perimetrele Derna și Băile Felix. Anul trecut, reprezentanții companiei au transmis, printr-un comunicat, că explorarea resurselor neconvenționale nu face obiectul activității sale, în această categorie fiind incluse și gazele de șist.

La momentul respectiv, reprezentanții NIS Petrol au anunțat că vor demara etapa de prospectare în perimetrele concesionate din judetul Bihor, însă au precizat că este vorba despre acțiuni care nu au impact asupra mediului sau a populației. "De altfel, compania și-a exprimat de fiecare dată interesul exclusiv pentru petrol și gaze naturale pentru toate perimetrele concesionate în România. Explorarea resurselor neconvenționale, precum gazele de șist, nu face obiectul activitatii companiei NIS Petrol", se arată în comunicatul transmis de  NIS Petrol, anul trecut.