ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania biotehnologică americană Regeneron Pharmaceuticals, proprietara tratamentului experimental cu anticorpi monoclonali care i-a fost administrat președintelui Donald Trump în timpul spitalizării după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a cerut organismului american de reglementare autorizația ca acest tratament să fie disponibil pentru întreaga populație, relatează joi agenția EFE, potrivit Agerpres.


Acțiunile companiei Regeneron au deschis joi dimineață la bursă în creștere cu 2,4% după acest anunț și după ce Trump a spus miercuri că anticorpii de sinteză produși de Regeneron au avut un rol principal în ameliorarea stării sale după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19.
 
Regeneron a solicitat Agenției pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) ca anticorpul REGN-COV2 să primească autorizația prin procedura rapidă, până când vor exista suficiente date care să permită obținerea autorizației permanente.

Compania biotehnologică a asigurat că, odată ce va primi autorizația cerută, conform unui angajament al guvernului american dozele disponibile pentru pacienții din SUA vor fi gratuite. Regeneron afirmă că la ora actuală dispune de doze pentru circa 50.000 de pacienți, dar speră ca ”în câteva luni” să producă doze suficiente pentru circa 300.000 de pacienți.
 
Președintelui Trump i-a fost administrată o doză de 8 grame din acest cocktail de anticorpi la puțin timp după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și în pofida faptului că tratamentul nu este autorizat de FDA, fiind încă în stadiu experimental. Medicii i-au mai administrat președintelui cinci doze din antiviralul Remdesivir (autorizat de către FDA în regim de urgență) și dexametazonă.
 
Președintele Trump și șeful statului major al Casei Albe, Mark Meadows, l-ar fi contactat deja pe șeful FDA, Stephen Hahn, îndemnându-l să accelereze revizuirea agenției asupra cocktailului de anticorpi Regeneron Pharmaceuticals, au declarat surse citate de Washington Post.
Atât președintele, cât și Meadows vor să „elimine rapid birocrația”, astfel încât să poată salva vieți, susține WP.