ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deficitul de personal al companiilor aeriene cauzat de infectările cu Omicron a generat 1.071 de anulări de zboruri și 1.564 de întârzieri în cursul zilei de joi - a șaptea zi de coșmar continuu pentru americanii care doresc să plece sau să revină acasă de sărbători, scrie Daily Mail

Cel puțin 1.071 de zboruri americane au fost anulate și 1.564 întârzieri au fost anunțate astăzi, fiind așteptate și mai multe anulări sau întârzieri pe parcursul zilei, în timp ce haosul călătoriilor se menține în cea de-a șaptea zi consecutiv, potrivit site-ului de profil FlightAware, iar JetBlue a anunțat că a anulat deja, din cauza coronavirusului, 1.280 de zboruri care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 30 decembrie - 13 ianuarie. 
 
Problema lipsei de personal ca urmare a infectărilor COVID a determinat United Airlines să anuleze 190 de zboruri joi, în timp ce Delta, care are sediul în Atlanta, a anunțat că a anulat 86 de zboruri, iar JetBlue a raportat 175 de zboruri anulate.

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul personalului, JetBlue a anunțat, de asemenea, că va anula peste 1.280 de zboruri, adică 10% din programul zilnic, în perioada 30 decembrie - 13 ianuarie, anticipând înmulțirea numărului de cazuri Omicron, potrivit CNBC.

„Săptămâna trecută a fost una dintre cele mai dificile perioade de activitate în timpul pandemiei”, au scris marți trei șefi de departamente de la JetBlue într-o informare adresată personalului. „Creșterea exponențială a cazurilor de Omicron în doar câteva zile a ajuns la un nivel pentru care nimeni nu se putea pregăti corespunzător”.

Haosul a început weekendul trecut, după ce 4.000 de zboruri au fost anulate sau întârziate în ziua de Crăciun și peste 7.300 de zboruri au fost afectate duminică, frustrându-i pe călători. 

La începutul lunii noiembrie, directorul executiv al JetBlue, Robin Hayes, declara, potrivit Forbes, că aproximativ 98% din angajații companiei s-au conformat cerinței de vaccinare anti-Covid, doar 300 din cei aproximativ 21.000 de membri ai personalului refuzând vaccinarea până la acea dată. 

CEO-ul United Airlines, Scott Kirby, declara în octombrie că 99,7% din forța de muncă a companiei se conformase cerinței de vaccinare.

Delta Air Lines anunța în octombrie că 90% din personalul său se vaccinase până la acea dată anti-Covid.