ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania biofarmaceutică Gilead a anunțat recent o retragere la nivel național a două loturi de Remdesivir. De asemenea, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a împărtășit anunțul pe site-ul său, așa cum se obișnuiește pentru astfel de retrageri.

Retragerea medicamentelor de pe piață nu este ceva neobișnuit, iar în ultima vreme am asistat la câteva dintre acestea. Atunci când producătorii descoperă probleme legate de anumite produse, cum ar fi o dozare incorectă, ei retrag medicamentul pentru a preveni ca acesta să dăuneze pacienților. Dar aceasta este prima dată când am văzut o retragere de top a medicamentului COVID-19, relatează Boy Genius Report.

Remdesivirul a fost primul medicament aprobat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Spre deosebire de alte retrageri recente, avertismentul privind remdesivirul nu se referă la doză. În schimb, compania biofarmaceutică Gilead Sciences a descoperit că unele loturi de medicament conțin urme de particule de sticlă. 

Inutil să mai spunem că acest lucru poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătatea pacienților. De asemenea, spre deosebire de alte retrageri recente de medicamente, totuși, acest medicament destinat pentru tratarea COVID-19 nu este cel pe care îl aveți acasă. Acesta poate fi administrat doar prin injectare la un spital.

Compania a explicat că a emis retragerea medicamentului COVID-19 după ce a investigat o plângere a unui client.
 
Unele fiole conțineau particule de sticlă, care pot reprezenta un risc pentru sănătatea pacienților. Particulele de sticlă pot ajunge uneori să contamineze produsele, ceea ce duce la retrageri atunci când sunt descoperite. Gilead explică:

„Administrarea unui produs injectabil care conține particule de sticlă poate duce la iritații sau umflături locale ca răspuns la materialul străin. Dacă particulele de sticlă ajung în vasele de sânge, acestea se pot deplasa către diverse organe și pot bloca vasele de sânge din inimă, plămâni sau creier, ceea ce poate provoca un accident vascular cerebral și chiar duce la deces”.