ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vice Media Group, compania care se află în spatele unor site-uri media populare precum Vice și Motherboard, se pregătește să declare falimentul, informează Reuters.

Firma media a primit interes din partea a cinci companii și ar putea lua în considerare o vânzare pentru a evita falimentul, se arată într-un raport NYT, adăugând că, în cazul unui faliment, care ar putea avea loc în următoarele săptămâni, Fortress Investment Group, deținătorul datoriilor Vice, ar putea ajunge să controleze compania.

"Vice Media Group a fost angajat într-o evaluare cuprinzătoare a alternativelor și planificării strategice. Compania, consiliul de administrație și părțile interesate continuă să se concentreze pe găsirea celei mai bune căi pentru companie", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters, într-o declarație trimisă prin e-mail.

Falimentul vine în contextul în care mai multe alte firme media și de tehnologie au fost nevoite să își reducă activitatea în ultimele luni din cauza unei economii dificile și a unei piețe de publicitate slabe.

Săptămâna trecută, Vice Media a anunțat că va anula popularul program TV "Vice News Tonight", ca parte a unei restructurări mai ample care va duce la reduceri de personal în întreaga divizie de știri la nivel global a firmei de media digitală, punând capăt unor ani de dificultăți financiare și plecări ale directorilor de top.