ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul de clădiri al celei mai mari școli maghiare din Transilvania, renovat recent cu sprijinul statului ungar, a fost inaugurat luni la Târgu Mureș, relatează Știrile Transilvaniei.

Conform sursei citate, în edificiul care este proprietatea Bisericii Reformate funcționează Liceul „Bolyai Farkas” și Liceul Teologic Reformat din Târgu Mureș, numărul total al elevilor care studiază în cele două școli fiind de aproape două mii.

La eveniment a fost prezent și vicepremierul Kelemen Hunor, care a declarat că cele două instituții sunt ca niște frați care concurează unul cu celălalt și care se încurajează reciproc pentru a obține o performanță mai bună.
 
Totodată, politicianul maghiar a mulțumit Guvernului Ungariei că a asigurat resursele necesare pentru a putea arăta puterea care există în comunitate.

La ceremonie au participat și episcopul Eparhiei Reformate a Ardealului, Béla Kató, Árpád János Potápi, secretarul ungar de stat responsabil pentru politicile naționale, care a citit mesajul premierului Viktor Orbán, dar și Zoltán Soós, primarul orașului Târgu Mureș.