ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul compozitor basarabean Eugen Doga și-a lansat primul album în România.  
 
 Numele artistului artistului de peste Prut este arhicunoscut, iar muzica sa este apreciată si cântată pretutindeni, Eugen Doga fiind inclus pe lista celor 200 de mari personalități ale lumii din toate timpurile. 

Una dintre piesele sale, celebrul vals "Dulcea și tandra mea fiară", a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO, fiind considerată "una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX". 

Pe albumul "Mari Succese" lansat in România sunt incluse piese care au făcut parte din coloana sonoră a unor filme celebre, precum "Șatra" și "Maria Mirabela".

Printre artiștii prezenți la lansare a fost și Medeea Marinescu- cea care a jucat rolul Mirabelei, Mihai Constantinescu, artistul care a dat viață creației lui Doga, în acest film, alături de Alexandru Arșinel și Anda Călugăreanu.

Doga este cunoscut în Rusia, unde și-a lansat 27 de discuri. Astronomii ruși au botezat chiar o mică planetă, descoperită în toamna anului 1987,  "Doga"  (planeta 10504).

Valsul  "Dulcea și tandra mea fiară" a deschis și a încheiat festivitatea Jocurilor Olimpice de la Moscova, în 1980, iar la deschiderea J.O.de Iarnă de la Soci , din 2014, piesa a răsunat pentru 3 miliarde de telespectatori.