Celebrul compozitor basarabean Eugen Doga și-a lansat primul album în România.  
 
 Numele artistului artistului de peste Prut este arhicunoscut, iar muzica sa este apreciată si cântată pretutindeni, Eugen Doga fiind inclus pe lista celor 200 de mari personalități ale lumii din toate timpurile. 

Una dintre piesele sale, celebrul vals "Dulcea și tandra mea fiară", a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO, fiind considerată "una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX". 

Pe albumul "Mari Succese" lansat in România sunt incluse piese care au făcut parte din coloana sonoră a unor filme celebre, precum "Șatra" și "Maria Mirabela".

Printre artiștii prezenți la lansare a fost și Medeea Marinescu- cea care a jucat rolul Mirabelei, Mihai Constantinescu, artistul care a dat viață creației lui Doga, în acest film, alături de Alexandru Arșinel și Anda Călugăreanu.

Doga este cunoscut în Rusia, unde și-a lansat 27 de discuri. Astronomii ruși au botezat chiar o mică planetă, descoperită în toamna anului 1987,  "Doga"  (planeta 10504).

Valsul  "Dulcea și tandra mea fiară" a deschis și a încheiat festivitatea Jocurilor Olimpice de la Moscova, în 1980, iar la deschiderea J.O.de Iarnă de la Soci , din 2014, piesa a răsunat pentru 3 miliarde de telespectatori.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews