ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul român găsește îi trădează încă o dată pe românii din afara granițelelor, lăsându-i în voia lui Dumnezeu. Este cazul românilor din Serbia, pentru care Departamentul pentru Relația cu Românii din Pretutindeni din cadrul Executivului de la București nu a mai găsit bani mecesari finanțării celor 28 de filiale din Voivodina.

În schimb, anunță site-ul rgnpress.ro, autoritățile române au găsit de cuviință să finanțeze organizații afiliate autorităților sârbe.

Cea mai importantă organizație românească (28 de filiale) din Voivodina și-a supendat activitatea ca urmare a faptului că Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni i-a respins finanțarea, dând bani în schimb organizațiilor afiliate autorităților sârbe. 

Mai mult decât atât Episcopul Episcopiei "Dacia Felix” a românilor din Serbia, Daniel Stoenescu, a trădat cauza românească dând o clădire pe care statul român a cumpărat-o special pentru a fi sediu al CRS, unei organizații controlate și finanțate de statul sârb, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.

Sâmbătă, 16.01.2016, a avut loc prima ședință a Consiliului de Conducere a Comunității Românilor din Serbia din anul 2016. Ședința a fost prezidată de vicepreședintele CRS dr. Ion Omoran, în prezența a 19 membri din 23 ai Consiliului Central. Din cauza imposibilității utilizării sediului central al CRS (fără curent și încălzire), ședința a fost ținută la Consulatul General al României din Vârșeț. Membrii Consiliul de Conducere CRS țin să mulțumească și pe această cale domnului consul Dan Constantin, se arată într-un comunicat publicat pe pagina CRS(http://www.comunitatea-romanilor.org.rs/) .

"Ședința a început la orele 14:00, fiind deschisă de vicepreședintele CRS dr. Ion Omoran, care a constatat existența cvorumului de lucru (19 din 23 de membri).
La punctul 1 au fost prezentate acțiunile CRS în anul 2015. S-a constatat că în anul 2015 nu a trecut o lună fără care CRS să nu fi organizat vreo activitate, și aici vom enumera doar câteva dintre ele: Marcarea Unirii Principatelor Române, Ziua Mihai Eminescu, organizarea spectacolelor de teatru pentru copiii români la școlile din Satu Nou și Sân Mihai, audieri la Agenția pentru retrocedări privind bunurile colective a românilor din Serbia, marcarea a 250 de ani de la înființarea localității Satu Nou, organizarea Zilei Românilor din Cuvin, participarea la Festivalul Românilor de Pretutindeni din Covăsânț, participarea la zilele orașului Chișineu-Criș, participare la a XIII-a ediție a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, participare la Festivalul Cântecele Munților din Sibiu, marcarea Zilei Limbii Române, introducerea orelor de limba română la Cuvin, participarea la Gala Premiilor de Excelență ICR din București, marcarea a 25 de ani de existență a CRS printr-un concert Gheorghe Zamfir…

Articolul complet AICI.