ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prodecanul Facultății de Litere din Constanța, Ileana Jitaru, s-a stins din viață la vârsta de doar 52 de ani, mult prea devreme, informează Kanal D.

Comunitatea academică și colectivul facultății și-au transmis mesajele de condoleanțe.

"Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegei noastre Ileana Jitaru, conferențiar universitar doctor, prodecan al Facultății de Litere.

Născută la data de 9 mai 1970, conf. univ. dr. Ileana Jitaru a urmat Facultatea de Litere și Științe a Universității Dunărea de Jos Galați (1990-1995) și a devenit doctor în Filologie în anul 2008. A parcurs, rând pe rând, etapele carierei didactice universitare: preparator universitar (1997-2000), asistent universitar (2000-2003), lector universitar (2003-2015), conferențiar universitar (din 2015), împărtășind studenților, cu generozitate, din cunoașterea sa despre antropologie culturală, cultură media, studii

de film, istorie, cultură și civilizație britanică, literatură americană contemporană.

În perioada 2019-2020 a fost director al Departamentului de Limbi și literaturi moderne și științele comunicării din cadrul Facultății de Litere și, începând cu anul 2020, a fost prodecan al aceleiași facultăți. În decursul carierei sale universitare, activitatea didactică a fost întemeiată pe munca de cercetare științifică, vizibilă prin cărți, articole, participări la conferințe și proiecte.

Conf. univ. dr. Ileana Jitaru a fost un om cu ales profil intelectual și moral, un om bun, responsabil și devotat, care va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților.

Dumnezeu să o odihnească în pace!", a fost mesajul transmis de comunitatea academică a Universității Ovidius din Constanța.

"Ileana Jitaru, prietena noastră, colega noastră, a plecat astăzi din viață. Ileana a fost un om bun și deștept, blând, empatic și discret. Ileana a fost un profesor cu drag de carte, responsabil, devotat și pasionat.

ețuim și onorăm clipele frumoase pe care ni le-a dăruit, în pofida tristeții pentru pierderea noastră. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanțe familiei, condoleanțe tuturor celor care au iubit-o!", a mai transmis și colectivul Facultății de Litere.
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană și text care spune „મRREE Conf. univ. dr. lleana Jitaru 1970- 2023”