ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Caritatea, entitate juridică creată de Federația Comunităților Evreiești din România și Organizația Mondială Evreiască pentru Restituirea Bunurilor, a chemat în judecată la începutul anului 2021 Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), solicitând anularea Deciziei nr.9319/08.10.2020 emisă de comisie, scrie Just News.
 
Fundația Caritatea a cerut de asemenea să-i fie recunoscută calitatea de persoană îndreptățită să beneficieze de prevederile OUG nr. 94/2000 și pentru imobilul teren situat pe strada Sevastopol 13-17, sectorul 1 București ( în apropiere de „Piața Victoriei”), și să i se acorde despăgubiri, prin raportare la standardele internaționale de evaluare, pentru diferența de valoare dintre imobilul cedat și cel primit, în urma unui schimb de terenuri efectuat în anul 1980.

În iunie anul trecut, Curtea de Apel București a dat dreptate Fundației Caritatea, însă, recent, pe data de 27 octombrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a răsturnat sentința, dând dreptate comisiei constituite în cadrul ANRP.
 
Vedeți soluțiile instanțelor AICI