ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, Corul Bărbătesc „Cantus Domini” cântă azi, 25 iunie, de la ora 18:00, într-un concert caritabil denumit ÎMPREUNĂ PENTRU IRENE, fiica părintelui arhidiacon Mihail Buca, fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic Tronos.

ACTUALIZARE VIDEO de la LUMINA CUVÂNTULUI în baza textului.

Micuța Irene-Ecaterina suferă de Sindromul Down și de curând a fost diagnosticată cu Leucemie acută mieloblastică, după cum a mai informat ActiveNews în câteva rânduri.

Evenimentul se desfășoară la cunoscuta Biserică Sfinții Împărați Constantin și Elena - Parohia Parcul Calarasi - Bulevardul Basarabiei cu Piața Eudoxiu Hurmuzachi.

Mijloace de transport:

STB: 104, 1, 40
Metrou: Piata Muncii

Cei care doresc să ajute pot dona în conturile de mai jos deschise la Banca Comercială Română (BCR):

Beneficiar: Constantin Irene Ecaterina

Cont Ron: RO 09 RNCB 0087 1710 2446 0002

Cont Euro: RO 79 RNCB 0087 1710 2446 0003

Cont USB: RO 79 RNCB 0087 1710 2446 0004

De asemenea, Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române va susține luni, la Catedrala „Sf. Spiridon Nou” din București, un concert caritabil în beneficiul Irenei Ecaterina, fiica în vârstă de trei ani a Arhid. Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Concertul are loc luni, 27 iunie, de la ora 19:00, la Catedrala de pe Calea Șerban Vodă nr. 29 din Capitală, informează Basilica.

Corul de Copii și Tineret Symbol al Patriarhiei Române a fost înființat în data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești.

Este primul cor de copii care a susținut un concert de colinde la Ateneul Român (16.12.1990) și primul și unicul cor de copii care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Repertoriul Corului Symbol cuprinde lucrări de folclor, muzică bizantină, creații corale ale compozitorilor români și străini, dar și muzică clasică românească și universală.

Arhidiaconul Jean Lupu, fondatorul corului, a primit în 2020 Crucea Patriarhală pentru clerici pentru activitatea desfășurată, iar corul și-a schimbat denumirea în Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române.

Irene Ecaterina a fost diagnosticată cu Leucemie Mieloblastică Acută și a încheiat recent prima cură de citostatice la Institutul de Oncologie Fundeni. Fetița, în vârstă de trei ani, este cea mai mică dintre cei cinci copii ai familiei și are sindrom Down.

 VIDEO: