ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” al Patriarhiei Române nu va mai avea loc anul acesta la Palatul Patriarhiei în prezența publicului, din cauza condițiilor neplăcute ale plandemiei. ActiveNews vă invită să îl vedeți și ascultați la noi, AICI, începând cu ora 20.00:
 
Concertul care a fost înregistrat în prealabil va fi difuzat la Trinitas TV, joi, de la ora 20:00, marcând ziua onomastică a Patriarhului Daniel, scrie Basilica.ro.

Concertul va fi transmis și pe rețelele de socializare ale Centrului de Presă Basilica.

Vor performa grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale și corala Cantus Domini.

Din repertoriu fac parte colinde tradiționale, cu mesaj filantropic, și piese interpretate în primă audiție.

Cu o activitate de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Tronos a fost înființat în anul 1997 la inițiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din București.

Numele a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat în anul 2013. Fondatorul și dirijorul lui este Arhidiaconul Ștefan Constantin Răzvan, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din București.

Pentru rezultatele obținute, Patriarhul Daniel i-a premiat în anul 2018 pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

De-a lungul existenței sale, corul a participat la mai multe competiții internaționale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum și în România.