ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În „Gândul de luni”, editorial semnat de Ion Cristoiu pe blogul său, jurnalistul face o radiografie a rezultatelor alegerilor de duminică, în care marele perdant a fost PNL. Concluzia lui Ion Cristoiu este că înfrângerea zdrobitoare a liberalilor, pe care unii o pun fie pe seama conducerii formațiunii, fie pe cea a înființării Uniunii lui Nicușor Dan, a fost provocată „de cei care au impus acestei țări experimentul Guvernul Dacian Cioloș”.


„Deși într-un fel PNL a deținut o parte din Putere, prin caracterul bezmetic al mandatului prezidențial, PNL a fost practic în Opoziție.
Și atunci cum se explică dezastrul? Dezastrul unui partid care a fost în Opoziție concomitent cu victoria unui Partid – PSD – care a fost la Putere din 2012 pînă-n 2015.

Mulți analiști vor pune dezastrul pe seama actualei conduceri a PNL, întruchipate de nefericita Alina Gorghiu.
Vor fi și analiști care vor pune dezastrul pe seama inființării USR.
Sînt explicații care nu pot fi trecute cu vederea.
Numai că aceste explicații țin de campania electorală și nu de realitățile electorale profunde, cele cele care dau trendul și singurele care ar putea explica dezastrul unui partid care n-a fost la Guvernare.

Explicația o dă – și-am mai scris despre asta – iresponsabilul, criminalul experiment numit impunerea Guvernului Dacian Cioloș împotriva voinței populare sub numele de Revoluția Colectiv.
Nu, nu mă refer la vreo vinovăție a lui Dacian Cioloș și a membrilor Guvernului.
Mă refer la cei care au impus acestei țări experimentul Guvernul Dacian Cioloș", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

„Guvernul Dacian Cioloș n-avea nici mandatul, nici talentul, nici oamenii cu care să ia decizii de însemnătatea celor luate de un Guvern politic.
Cu toate acestea, în loc să se mulțumească cu administrarea treburilor țării, Guvernul Dacian Cioloș purcede la măsuri spectaculoase, pe care nu le-ar fi luat nici măcar un guvern sprijinit de un partid care a cîștigat scrutinul parlamentar cu peste 50%.
În conflict cu Programul, cu sprijinul în Parlament, cu priceperea, cu experiența, Guvernul Dacian Cioloș se poartă ca un Guvern desemnat parcă pentru patru ani.
Repet, Guvernul Dacian Cioloș nu se comportă cu modestia cerută de un Guvern de tranziție, ci cu ifosele unui Guvern instaurat printr-o Revoluție:Revoluția Colectiv.
 
Nici un român normal n-a perceput tragedia de la Colectiv ca o Revoluție.
Dumnezeu să-i ierte pe cei morți, dar ei nu muriseră în confruntarea cu tancurile dictaturii, nici pe frontul de la Mărășești pentru apărarea teritoriului național.
 
Muriseră la o distracție care s-a transformat într-o tragedie din cauza tembelismului administrativ românesc.
Cum dracu să invoci pe morții de la Colectiv pentru a impune și susține un Guvern pe care nu-l alesese electoratul?!", continuă jurnalistul.