ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raportul final al Comisiei de Anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a venit cu concluzii extrem de dure ale celor din majoritatea parlamentară.

Opoziția a hotărât să se retragă și să nu participe la votul final al raportului.

Alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate, este concluzia raportului Comisiei de Anchetă care a generat însă discuții extrem de aprinse între membrii. De altfel, liberalii au refuzat să semneze documentul și numesc concluzia drept șocantă și halucinantă.

Membrii Comisiei vorbesc de constituirea unui grup infracțional organizat, ca posibilă infracțiune care să fie extrasă din cercetările care au fost făcute în aceste săptămîni de anchetă.
 
Raportul final al comisiei va fi înaintat către plenul reunit al Parlamentului care îl va vota. Dacă acesta trece în plen, atunci va devenit document legal, publicat în Monitorul Oficial, iar instanța este obligată să se autosesizeze și să cerceteze faptele.

Acest dosar al alegerilor din 2009 a fost deja în atenția Parchetului General, dar procurorii au decis clasarea sa.
 
Ancheta a pornit ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic despre întâlniri ce au avut loc în noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale acasă la Gabriel Oprea. La aceste întâlniri ar fi participat și directorul SRI, George Maior, adjunctul Florian Coldea, sau șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.