ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, Mănăstirea Sihăstria Putnei organizează un concurs cu premii pentru cel mai frumos eseu cu tema „foloasele unirii sau unității”, scrie Basilica.ro

„Care sunt foloasele unirii sau unității?” este întrebarea care le poate aduce elevilor participanți la concursul de eseuri organizat de Mănăstirea Sihăstria Putnei premii cuprinse între 700 și 2500 lei.

Textul poate vorbi atât despre unitatea de neam cât și despre unitatea interioară, unitatea colegială, unitatea în societate, în familie, în Biserică, unitatea de credință, notează site-ul oficial al mănăstirii.

Sunt invitați să participe elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale. Concursul este organizat pe trei secțiuni: clasele I-IV, V-VIII și IX-XII.

Eseurile pot fi duse direct la secretariatul așezământului monahal, fie transmise prin e-mail: sihastriaputnei@gmail.com, sau poștă, la adresa: Mănăstirea Sihăstria Putnei, cod 727455, loc. Putna, jud. Suceava.

Premierea va avea loc în Duminica Rusaliilor la Mănăstirea Sihăstria Putnei
Data limită de trimitere a textelor este joi, 17 mai 2018, de Praznicul Înălțării Domnului, iar premierea va avea loc în Duminica Rusaliilor, 27 mai 2018, după Sfânta Liturghie.

Comisia de evaluare a lucrărilor va fi formată din părinți de la mănăstire și profesori/învățători din zonă.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învățământ, astfel: premiul I – 1000 lei, premiul al II-lea: 800 lei, premiul al III-lea: 700 lei. Va exista și un premiu special, în valoare de 2500 lei.