ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Competiția Eurovision 2020, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna mai în Olanda, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunț al organizatorilor, European Broadcasting Union (EBU), a anunțat Paginademedia.ro.


Potrivit sursei citate, este pentru prima dată în istoria de 64 de ani a Eurovision când evenimentul este anulat.

„Vă anunțăm cu regret anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni am analizat mai multe alternative pentru a putea desfășura acest eveniment.Cu toate acestea, incertitudinile create de epidemia de COVID-19, în Europa, precum și restricțiile impuse de guvernele țărilor participante, au dus la această decizie extrem de dificilă a EBU de a anula evenimentele planificate”, se arată în declarația de presă. 

Organizatorul Eurovision a mai precizat că va continua discuțiile pentru ca evenimentul să se desfășoare în 2021. 

România urma să participe la concursul Eurovision cu piesa „Alcohol You”, interpretată de Roxen. Presa a relatat, recent, că pentru participarea la concurs, TVR a alocat un buget de aproape jumătate de milion de euro, care include taxa de participare la concurs (180.000 de euro), deplasările echipei la  Amsterdam, Londra sau Moscova (120.000 de euro) sau show-ul pentru selecția națională (peste 190.000 de euro).

Ediția din acest an a Eurovisionului urma să fie prezentată de NikkieTutorials, o persoană transgender.