ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retragerea totală a tuturor soldaților ucraineni din republicile populare Donețk și Lugansk și din regiunile Zaporojie și Herson este viziunea despre pace în Ucraina a președintelui rus Vladimir Putin. El i-a comunicat-o azi, premierului ungar Viktor Orbán, aflat într-o vizită surpriză la Moscova, fără nicun fel de mandat din partea UE sau a NATO, informează RADOR Radio România.
 

 
Președintele rus a declarat vineri că el consideră că premierul ungar Viktor Orban se află în Rusia în calitate de reprezentant al UE pentru a vorbi cu el despre conflictul din Ucraina

„Înțeleg că de data aceasta ați venit nu doar ca partener de lungă durată, ci și ca președinte al Consiliului European”, a spus Vladimir Putin.
 
„Aștept să-mi spuneți poziția dumneavoastră (cu privire la Ucraina) și cea a partenerilor europeni ”, a adăugat el, în timp ce UE a spus deja că Viktor Orban nu are un mandat european.

Președintele rus a mai indicat că Ucraina trebuie să-și retragă forțele din regiunile ucrainene despre care Rusia pretinde că le rezolvă „criza” cu Ucraina.
 
Referindu-se la mijloacele de „rezolvare a crizei” din Ucraina și la o discuție „sinceră și utilă”, Putin a amintit că a anunțat în iunie viziunea sa despre pace, „și anume retragerea totală a tuturor soldaților ucraineni din republicile populare ale Donețk și Lugansk și regiunile Zaporojie și Herson”, a relatat Le Figaro.