ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul Euro 2020,  Arena Națională va găzdui o parte din meciuri, însă, suporterii vor putea intra pe stadion doar cu dovada „imunizării”, care constă în: certificat de vaccinare, test RT-PCR sau test antigen, conform listei de mai jos: 

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se afla în perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicala al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

În vederea obținerii unor astfel de certificate, în București vor fi plasate, în contextul organizării Euro 2020, centre medicale acreditate, cu inscripția CENTRU MEDICAL ACREDITAT/ ACCREDITED MEDICAL CENTRE. Aceste centre vor elibera, la rândul lor, o brățară care va permite accesul suporterilor pe stadion. 

Avocatul Gheorghe Piperea consideră aceste reglementări ca fiind o forțare a introducerii vaccinării obligatorii, deși în România aceasta este „un act medical voluntar, bazat pe consimțământul persoanei”, după cum sublinia și Ministerul Sănătății într-un răspuns către instituția Avocatului Poporului.
 
„Este un proces pe rol, de fapt sunt 2 acțiuni pe rol, una are termen 28 iunie, cealaltă 30 iunie. Și printre altele este atacată și această hotărâre. De fapt sunt trei hotărâri, ultima cu privire la prelungirea stării de alertă, care a fost modificată la o zi distanță, după care a fost modificată din nou la 1 iunie. Toate aceste trei introduc așa, ca pe o ușă din dos, vaccinarea obligatorie, în condițiile în care legea nu permite așa ceva. Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită. 

O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit.

Aberația este și mai mare în privința meciurilor de fotbal, pentru că pentru a fi prezent la meciul de fotbal trebuie să fii vaccinat, dar trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la terminarea schemei de vaccinare, însă poți fi prezent la spectacolul sportiv dacă ai test PCR și dacă ești de acord ca la intrare în stadion să te vaccinezi”, a explicat avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.