ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Plenul reunit al celor două Camere a respins miercuri raportul de activitate a conducerii SRTV pe anul 2016, în consecință Consiliul de Administrație fiind demis.
 
În aceeași zi, plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a votat cu majoritate, fiind contabilizate 24 de voturi „împotrivă”, numirea Doinei Gradea în funcția de director general interimar al TVR. Aceasta a fost membră din partea PSD în Consiliul de Administrație al TVR demis de Parlament.

Raportul de activitate a SRTV pe 2016 a fost respins, miercuri, de plenul reunit, cu 203 voturilor „împotrivă” și 74 de voturi „pentru”, fapt care a atras după sine demiterea Consiliului de Administrație.


Comisiile de Cultură ale celor două Camere se vor reuni, după votul de respingere al Raportului, pentru a o audia pe Doina Gradea, propusă director interimar al TVR, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.


Președintele interimar al SRTv, Irina Radu, a precizat, săptămâna trecută, la ședința comună a comisiilor de cultură, care au dat aviz negativ Raportului instituției pe anul 2016, că în opinia sa s-a făcut față onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.


„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (...) Vorbim de acest raport în situația în care a fost ultimul an cu finanțare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producție, cu lipsa finanțării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut față onorabil”, a menționat Irina Radu.
 
Potrivit acesteia, în 2015 s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu știri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau”.

Pe de altă parte, președintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a arătat că cifrele din Raportul pe 2016 nu arătau foarte bine.


„Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, Raportul a întrunit aviz negativ și la Comisiile de buget. Așteptările noastre, cel puțin în plan managerial, de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanțare sustenabile. Așteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calității emisiunilor de așa manieră încât să obțină un vot în unanimitate pozitiv în ședințele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”, a spus Radu Preda.