ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 15 ianuarie, este celebrată Ziua Culturii Naționale și se împlinesc 172 de ani de la nașterea poetului național, prozatorului și jurnalistului Mihai Eminescu.

Cu acest prilej, de la ora 14.00, în sala Magna a Centrului eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), va avea loc conferința „Eminescu, geniu historial”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, vor fi lansate următoarele volume:

- 15 manuscrise Eminescu în facsimil color;

- 4 manuscrise din Vatican, în care Vicina apare pe malul drept al Dunării;

- 3 manuscrise din Vatican, din Cantemir, Petru Movilă și Nicolaus Olahus;

- câteva zeci de volume din Biblioteca Eminescu;

- un manuscris dinaintea erei noastre, din Skymnos, în care apare numele cetății Histria (cel mai vechi manuscris), dar și Tomis și Callatis.

Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța. Îl puteți urmări în direct mai jos:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews