ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 TRANSMISIE ÎN DIRECT - VIDEO


Luni, 6 martie 2023,  de la  ora 12.00, Arhiepiscopia Tomisului vă invită în sala Magna a Palatului Arhiepiscopal (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), unde va avea loc conferința cu tema: „De ce este tezaurul Arhiepiscopiei Tomisului cel mai valoros tezaur scriptural al României?”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În cadrul evenimentului vor fi lansate 50 de volume din cadrul colecțiilor:

-Monumenta Romaniae Historica – va cuprinde peste 1000 de volume, care prezintă istoria Bisericii Tomisului din primul mileniu creștin, când a funcționat Mitropolia Tomisului. Majoritatea manuscriselor sunt mai vechi de 1000 de ani.

-Monumentele Ortodoxe și Bizantine – cuprinde cele mai vechi manuscrise, datate în secolele III-IV, volume ce prezintă legăturile dintre Patriarhia Constantinopolului și Mitropolia Tomisului.

Volumele vor fi lansate de către Acad. Prof. Constantin Barbu, sub egida Academiei Tomitane.

Tot în cadrul evenimentului se va prezenta și proiectul „Constantin Brâncuși – Opera pierdută sau distrusă”, care își propune reconstruirea în bronz sau gips a 102 opere lipsă, dispărute sau distruse, din patrimoniul marelui sculptor Constantin Brâncuși, de către sculptorul Rodion Gheorghiță. Până acum au fost realizate deja 25 de lucrări.

Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța, ne informează Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.