ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Vineri, 30 iunie 2023, la ora 13,00, la Biblioteca Centrală Universitară ,, Lucian Blaga,, din Cluj Napoca a avut loc conferința de presă convocată pentru tragerea unui semnal de alarmă privind soarta monumentelor românești din orașele transilvane.

Prof.dr.Mircea Popa care este și președintele ASTRA Cluj, a fost prezent la conferința de presă, unde a luat atitudine față de înlăturarea soclului statuii Școlii Ardelene.

,,Mă număr printre iubitorii de cultură tradițională și de trecut, având o afecțiune specială față de marii corifei ai Școlii Ardelene cărora li se datorează renașterea noastră ca națiune. Un frumos grup statuar realizat pentru cei trei mari scriitori ai Școlii Ardelene  de renumitul Romulus Ladea, apreciat și iubit de clujeni, a fost așezat în fața universității ca un simbol al permanenței noastre istorice.

Spre surprinderea mea, acest grup statuar a fost pus în situația penibilă de a i se scoate soclul și prin urmare, trinitatea conștiinței naționale a fost redusă la nivelul solului dacă nu cumva intenția profanatorilor era ca să-l îngroape ca nu care cumva ideile celor care ne-au călăuzit să mai răzbată până la noi.  Această agresiune a venit din partea celor desemnați de administrație  pentru a contribui la înfrumusețarea orașului. Ori, noi am asistat de fapt la mutilarea statuilor românești pentru ca nu cumva acestea să comunice contemporanilor de azi marele gând al unei Românii renăscute. Rușine se cuvine acestor profanatori!

Gândul nostru de temeinică condamnare pentru un act de rușine care s-a văzut ca  un act de discriminare!”, a declarat prof.univ.dr. Mircea Popa, conform Buletin de Carei.
 
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, Bazilica National Shrine of the Immaculate Conception și text
 
(Prof.univ.dr. Mircea Popa)
 
La conferință au fost prezenți numeroși academicieni, profesori universitari, profesori, oameni de cultură, activiști civici, artiști, clerici, români care încă   își prețuiesc cultura, istoria și identitatea națională.