ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu a găsit dovezi că nu societatea, ci biologia influențează diferențele dintre bărbați și femei și că creierul bărbaților funcționează diferit față de cel al femeilor.

Cercetarea constituie o abatere radicală de la concepția populară propagată în campusurile universitare, potrivit căreia ceea ce determină diferența este societatea mai degrabă decât biologia, scrie gbnews.com

Oamenii de știință au făcut mari eforturi în zadar să găsească dovezi științifice care să susțină această ipoteză.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au folosit inteligența artificială pentru a analiza datele generate de scanările creierului. Acest lucru le-a permis să localizeze cu o precizie de 90% zonele „fierbinți” care reflectă diferențele dintre sexe.

Mai mult, cercetarea a evidențiat și modul în care afecțiunile creierului afectează diferit bărbații și femeile.

De exemplu, autismul și boala Parkinson sunt mai frecvente la bărbați, în timp ce scleroza multiplă și depresia sunt mai frecvente la femei.

„O motivație principală de la baza acestui studiu este că sexul îndeplinește un rol crucial în dezvoltarea creierului uman, în îmbătrânire și în manifestarea tulburărilor psihiatrice și neurologice”, a precizat autorul principal al studiului, Dr. Vinod Menon, profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Stanford.

„Descoperirile noastre arată că diferențele în ceea ce privește tiparele activității creierului în aceste regiuni cheie contribuie la variațiile specifice sexului în funcționarea cognitivă. Identificarea diferențelor sexuale consistente și reproductibile în creierul adult sănătos este un pas esențial către o înțelegere mai profundă a vulnerabilităților specifice sexului în tulburările psihiatrice și neurologice”, a adăugat omul de știință.

Profesorul a salutat „dovezile puternice” descoperite de echipa sa, recunoscând în același timp că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege pe deplin implicațiile aduse de studiu.