ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Congresul Mondial al Eminescologilor, ediția a VI-a, se desfășoară in perioada 4-5 septembrie la Academia de Științe a Moldovei din Chișinău.
 
Evenimentul reunește eminescologi din R. Moldova, România, Italia, Austria, Bulgaria, Turcia, Ucraina, China și Chile, anunță radiochișinău.md

La dezbateri vor participa academicienii Mihai Cimpoi, Eugen Simion, Ioan-Aurel  Pop, Victor Crăciun.

Scriitori, profesori, printre care Vladimir Beșleagă, Theodor Codreanu, Adrian Dinu Racheru, vor vorbi despre Basarabia Eminesciană, publicistica lui Eminescu azi, probleme ale românilor de pretutindeni în publicistica lui Eminescu, ideea europeană în opera lui Eminescu și receptarea operei lui Eminescu în Europa.

În cadrul evenimentului vor fi lansate mai multe dicționare și volume dedicate operei eminesciene, inclusiv „Dicționarul general al literaturii române” de Eugen Simion,  „Dicționarul enciclopedic Mihai Eminescu” de Mihai Cimpoi și „Volumul omagial Mihai Cimpoi -75”.