ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Congresul american a înregistrat o rezoluție privind Republica Moldova. În document, Statele Unite susțin alegerea Republicii Moldova de a asociere la UE și solicită Rusiei să-și retragă trupele și munițiile care staționează ilegal pe teritoriul R. Moldova. 
 
„Îndemnăm conducerea Federației Ruse să-și onoreze obligațiile asumate la Summitul de la Istanbul din 1999 și să-și retragă trupele și munițiile de pe teritoriul recunoscut internațional al Moldovei", se menționează într-un punct al rezoluției.

În declarația Parlamentului Republicii Moldova se menționa că staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a tării, constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea și integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, scrie 10tv.md.

Totodată,Congresul american a propus un proiect de lege, care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.

Prin acest document, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews