ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul consultativ științific al Administrației pentru Alimente și Medicamente a votat pentru a refuza a treia doză de rapel a vaccinului cu ARNm al Pfizer pentru publicul larg - o decizie care probabil îi va dezamăgi pe unii experți în sănătate publică care fac presiuni pentru o a treia doză pentru a ajuta la încetinirea răspândirii COVID-19, potrivit The Conversation.

Într-un vot de 16-2 la 17 septembrie 2021, un comitet independent format din medici, oameni de știință și experți în sănătate publică s-a pronunțat împotriva utilizării integrale a celei de-a treia doze de vaccin. 

În recomandarea împotriva vaccinării pentru publicul larg, comitetul a citat motive precum lipsa unor date suficiente privind siguranța la grupele de vârstă mai tinere. 

„Având în vedere că riscul de apariție a unei infecții în această populație tânără este mult mai mic decât în alte părți ale populației, recomandarea unei a treia doze pentru persoanele tinere nu este ceva cu care aș fi confortabil în acest moment”,  a declarat Melinda Wharton, un înalt funcționar la CDC și membru al comitetului, în timpul unei dezbateri înainte de vot. relatează Evenimentul Zilei.

În timp ce a treia doză de vaccin ar fi fost identică cu cele deja aprobate în totalitate - și, ca atare, considerate „sigure” -, acestea nu ar fi fost lipsite de efecte secundare similare cu cele observate la prima și a doua doză.

În plus, afecțiuni grave, cum ar fi miocardita - o inflamație a inimii - care au fost înregistrate după vaccin vor apărea probabil și în urma rapelului. 

Acest lucru, pe lângă o dezbatere în jurul beneficiului absolut al unei a treia injecții pentru a menține nivelurile actuale de protecție la persoanele vaccinate, de altfel sănătoase, a determinat mulți oficiali din domeniul sănătății publice să își exprime îngrijorarea că revizuirea este prematură și riscă să deruteze și mai mult și să înstrăineze un public american deja divizat.

„Deciziile cu adevărat importante ca aceasta nu ar trebui să fie grăbite, iar aceasta a fost una grăbită”, a declarat Walid Gellad, profesor asociat de medicină la Universitatea din Pittsburgh.