ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European urmează să voteze pe 28 aprilie pentru Pașaportul de Vaccinare.
 
Pașapoartele de Vaccinare vor fi emise de fiecare stat membru, inclusiv Islanda, Norvegia, Lichtenstein și Elveția, până la jumătatea lunii iunie. Scopul acestor pașapoarte este oficial da a facilita călătoriile între țările europene integrate în program, respectiv, pentru persoanele vaccinate, care au avut rezultat negativ la testul PCR, informează Loyalty Lobby.

În principal, țările din sudul Uniunii Europene, cum ar fi Spania, Grecia, Italia și Portugalia, le consideră necesare  pentru a-și salva turismul, susține site-ul citat. În timp ce blocul introduce Pașaportul de Vaccinare, botezat „certificat verde digital” pentru atenuarea impactului în societatea europeană, acesta afirmă, totodată, că nu ar trebui să fie necesar pentru călătoriile în spațiul Schengen. Oricum, majoritatea cetățenilor UE nu vor fi complet vaccinați până în această vară.

Consiliul European susține că nu va discrimina cu acest Pașaport de Vaccinare dar în realitatea fără el nu se va mai putea călători.
 
Numeroase organizații ale societății civile europene se opun acestui act.
 
 
Aici puteți găsi propunerea Consiliului European - Download (PDF, 617KB)