Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) a aprobat, joi, acordarea titlului de cetățean de onoare Patriarhului Daniel, la propunerea Gabrielei Firea, informează News.ro.
 
Potrivit hotătârii aprobate în CGMB, ”se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului București domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoștință pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată în plan național și internațional”.
 
În expunerea de motive, primarul Capitalei, Gabriela Firea, subliniază „grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul București, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creștinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic și tratament, cât și un centru de conferințe, toate în incinta Catedralei noi”.
 
Firea vorbește despre „importanța și impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetățenilor României în special al locuitorilor Capitalei".
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.