ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național al Elevilor(CNE) s-a pronunțat împotriva deciziei ministrului educației de a începe școala în format fizic, dar cu mască și profesori vaccinați. Potrivit președintelui CNE, planul pregătit de Cîmpeanu pentru începerea anului școlar va genera doar incertitudine în privința condițiilor de a relua activitățile școlare din toamnă, potrivit Ziar de Cluj:

„Cu aproape trei săptămâni înainte de redeschiderea unităților de învățământ, nu știm cu exactitate care sunt măsurile pe care va trebui să le respectăm odată cu debutul noului an școlar. Incertitudinea nu va conduce decât la unități de învățământ nepregătite, elevi și profesori dezinformați, săptămâni de școală compromise”, a declarat Silviu Morcan, președintele CNE.

„Analizând declarațiile din urma ședinței de la Guvern în cadrul căreia s-au stabilit detaliile referitoare la începutul noului an școlar, Consiliul Național al Elevilor atrage atenția, din nou, asupra incertitudinii care încă există în privința noilor condiții de începere a școlii, care au fost prezentate la nivel de propuneri, cu doar trei săptămâni înainte ca noul an școlar să debuteze”, a mai transmis CNE.

Reprezentanții Consiliului și-au exprimat, de asemenea, considerentele cu privire la discriminarea care va rezulta din obligarea profesorilor să se vaccineze sau să se testeze periodic: 

„În acest context, atragem atenția și asupra implementării scenariului hibrid, care, în anii școlari trecuți, a fost dezavantajos pentru cei mai mulți elevi din România.

De aceea, este absolut necesar ca școlile să asigure un act educațional de calitate, prin dotarea școlilor cu infrastructura digitală necesară. De asemenea, istoricul recent ne arată că în localitățile unde rata de incidență atinge sau chiar depăsește pragul de 6 infectări la mia de locuitori, riscul de răspândire comunitară a virusului COVID-19 crește considerabil.

Astfel, este necesar ca, în localitățile care depășesc pragul de 6 infectări la 1000 de locuitori, indiferent dacă acestea sunt sau nu carantinate, cursurile să se desfășoare în format exclusiv online, având în vedere că nu există certitudinea că o persoană vaccinată nu poate fi purtător al virusului sau al unor forme ușoare, insesizabile”.