ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, prin decizia din 11 decembrie, a impus sancțiuni împotriva ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene sub mitropolitul Onufrios, aflat sub Patriarhia Moscovei, informează Vima Orthodoxias.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat, luni, 12 decembrie, decretul, care a fost deja postat pe site-ul oficial al Președinției ucrainene.

În decizia președintelui ucrainean se subliniază, printre altele: „În conformitate cu articolul 107 din Constituția Ucrainei, se decide: Introducerea deciziei Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei din 11 decembrie, 2022, „Cu privire la punerea în aplicare a măsurilor financiare speciale individuale și a altor măsuri restrictive (sancțiuni), 2. Controlul punerii în aplicare a deciziei Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei instituită prin prezentul decret, care urmează să fie atribuită Secretariatului Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei”.

Această decizie îi afectează în mod direct pe mitropoliții din Borîspil,  Lugansk , Zaporojie, Melitopol  precum și pe ierarhii din Cernăuți și Bucovina.

Printre sancțiunile impuse Ierarhilor Bisericii Ruse din Ucraina,  se numărăr înghețarea bunurilor acestora, interdicția de ieșire a capitalului din Ucraina, precum și restricțiile asupra activităților comerciale, precum și privarea dreptului de cumpărare a terenurilor, și privatizarea imobilelor de stat.