ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vot negativ pentru spitalul Metropolitan.Intenția edilului șef al Capitalei Gabriela Firea de a construi unitatea medicală pe un teren de 5 hectare din zona Pipera nu a avut ecou în rândul consilierilor PMB care au respins în masă proiectul. 

Consiliul General al Capitalei a respins proiectul de preluare a unui teren din administrarea RATB pentru realizarea Spitalului Metropolitan.

Proiectul a fost respins cu 32 de voturi „pentru”, 18 abțineri și două voturi „împotrivă”.

Primarul Gabriela Firea dorea ca în aceeași zonă să fie ridicat si un nou sediu pentru Universitatea de Medicină și Farmacie, care în prezent se află într-o clădire cu bulină, precum și cAmpusuri pentru studenți.

Firea a explicat foarte clar la începutul ședinței care sunt avantajele  unui astfel de proiect, esențial pentru zona metropolitană Bucuresti-Ilfov. „Un spital nou, construit de la zero, prezintă multiple avantaje, întrucât pot fi asigurate din start circuite medicale și condiții igienico-sanitare la cele mai înalte standarde. Un aspect foarte important este cel al accesibilității locației, criteriu îndeplinit în cazul nostru, dată fiind apropierea de aeroport, metrou, transport public de suprafață. De altfel, un astfel de amplasament, periferic, este de preferat unuia central, din cauza problemelor de trafic care sunt generate inevitabil”, potrivit B1.ro.

Totodată, Primarul General i-a criticat pe consilierii PNL din CGMB care au votat împotriva proiectului, la cererea liderului PNL București, Cristian Bușoi, care, deși în campania electorală a avut o astfel de inițiativă , acum nu mai dorește construirea acestui spital, pentru că  inițiativa nu îi mai aparține: „Este vorba doar despre orgoliul politic al domnului Cristian Bușoi, care i-a amenințat cu excluderea pe consilierii PNL dacă voteaza favorabil”, a spus Firea.