ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, ca Beke Istvan și Szocs Zoltan, membri ai grupării extremiste maghiare "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, să rămână în arest preventiv, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, informează Agerpres.

Instanța supremă le-a respins celor doi contestațiile și a menținut decizia Curții de Apel București din 26 ianuarie, prin care au fost prelungite cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă.

Beke Istvan, cetățean român de etnie maghiară, a fost arestat preventiv pe 1 decembrie 2015, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Ulterior, procurorii au extins cercetările în acest dosar și l-au reținut pe Szocs Zoltan, președintele formațiunii extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, acuzat de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive.