ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După aproape o săptămână de întârziere a celei de-a doua tranșe din "THE TWITTER FILES" - corespondența internă a Twitter în legătură cu decizia de a cenzura povestea despre laptopul lui Hunter Biden publicată de New York Post - jurnalistul Bari Weiss a început să publice mai multe informații prin intermediul Twitter, relatează Zero Hedge.

Cea de-a doua tranșă - care a fost publicată la câteva zile după ce Musk l-a concediat pe fostul consilier general adjunct James Baker pentru că a "filtrat" prima versiune, se intitulează: "Listele negre secrete ale Twitter".
 
Twitter a avut un "grup secret" care era mai presus de moderatorii de conținut obișnuiți din cadrul echipei de răspuns strategic Strategic Response Team-Global Escalation Team (SRT-GET) care a pus utilizatorii pe lista neagră, potrivit lui Weiss.

Grupul secret era cunoscut sub numele de "SIP-PES", care înseamnă "Site Integrity Policy, Policy Escalation Support".

Comitetul ar fi fost format din Vijaya Gadde, fostul șef al politicii juridice și de încredere a Twitter, Yoel Roth, fostul șef al încrederii și siguranței globale a Twitter, precum și foștii directori executivi Jack Dorsey și Parag Agrawal și alții, relevă The Epoch Times.

În timp ce SRT-GET "a gestionat până la 200 de "cazuri" pe zi", urmând politica companiei pe hârtie, grupul SIP-PES a existat la un nivel "dincolo de ticketingul oficial, dincolo de moderatorii de rând", a relatat Weiss.

"Aici se luau cele mai mari decizii, cele mai sensibile din punct de vedere politic. 'Gândește-te la un cont mare de urmăritori, controversat', ne-a spus un alt angajat al Twitter. Pentru acestea 'nu ar fi existat niciun bilet sau altceva'", a adăugat Weiss. Era pur și simplu trecut pe Lista Neagră. Cel mai probabil la fel cum este și la Facebook, adăugăm noi.
 
 

2. Twitter a avut cândva misiunea de "a oferi tuturor puterea de a crea și de a împărtăși idei și informații instantaneu, fără bariere". Pe parcurs, au fost totuși ridicate bariere.

3. Să luăm, de exemplu, cazul Dr. Jay Bhattacharya de la Stanford, care a susținut că lockdown-urile Covid ar dăuna copiilor. Twitter l-a plasat în secret pe o "listă neagră de tendințe", care a împiedicat ca tweet-urile sale să fie în trend.
 


4. Sau gândiți-vă la popularul prezentator de talk-show , Dan Bongino, care la un moment dat a fost lovit de o "listă neagră de căutare".
 


5. Twitter a setat contul activistului conservator Charlie Kirk (@charliekirk11) la "Nu amplificați".
 


7. Ceea ce mulți oameni numesc "interzicerea din umbră", directorii și angajații Twitter numesc "filtrarea vizibilității" sau "VF". Mai multe surse la nivel înalt au confirmat semnificația acesteia.
 
8. "Gândiți-vă la filtrarea vizibilității ca fiind o modalitate prin care putem suprima ceea ce văd oamenii la diferite niveluri. Este un instrument foarte puternic", ne-a declarat un angajat senior al Twitter.
 
9. "VF" se referă la controlul exercitat de Twitter asupra vizibilității utilizatorilor. Acesta a folosit VF pentru a bloca căutările utilizatorilor individuali; pentru a limita domeniul de descoperire a unui anumit tweet; pentru a bloca postările anumitor utilizatori să nu apară niciodată pe pagina "trending" și să nu fie incluse în căutările de hashtag-uri.
 
10. Toate acestea fără ca utilizatorii să știe.
 
11. "Controlăm destul de mult vizibilitatea. Și controlăm destul de mult amplificarea conținutului tău. Iar oamenii normali nu știu cât de mult facem", ne-a declarat un inginer Twitter. Alți doi angajați ai Twitter au confirmat.
 
12. Grupul care a decis dacă să limiteze raza de acțiune a anumitor utilizatori a fost Strategic Response Team - Global Escalation Team, sau SRT-GET. Acesta se ocupa adesea de până la 200 de "cazuri" pe zi.
 
13. Dar exista un nivel dincolo de ticketingul oficial, dincolo de moderatorii de rând care urmau politica companiei pe hârtie. Acesta este "Politica de integritate a site-ului, suportul de escaladare a politicilor", cunoscut sub numele de "SIP-PES".
 
14. Din acest grup secret făceau parte Head of Legal, Policy, and Trust (Vijaya Gadde), Global Head of Trust & Safety (Yoel Roth), directorii executivi care au urmat, Jack Dorsey și Parag Agrawal, și alții.
 
15. Aici s-au luat cele mai mari decizii, cele mai sensibile din punct de vedere politic. "Gândește-te la un cont cu mulți urmăritori, controversat", ne-a spus un alt angajat Twitter. Pentru aceștia "nu ar fi existat niciun bilet sau altceva".
 
16. Unul dintre conturile care a ajuns la acest nivel de control a fost @libsoftiktok -un cont care se afla pe "Lista neagră a tendințelor" și a fost desemnat ca "Nu luați măsuri cu privire la utilizator fără a vă consulta cu SIP-PES".
 


17. Contul - pe care Chaya Raichik l-a început în noiembrie 2020 și care acum se mândrește cu peste 1,4 milioane de urmăritori - a fost supus la șase suspendări numai în 2022, spune Raichik. De fiecare dată, Raichik a fost blocată să posteze pentru o perioadă de până la o săptămână.

18. Twitter a informat-o în repetate rânduri pe Raichik că a fost suspendată pentru încălcarea politicii Twitter împotriva "comportamentului plin de ură".

19. Dar, într-o notă internă a SIP-PES din octombrie 2022, după cea de-a șaptea suspendare a ei, comitetul a recunoscut că "LTT nu s-a implicat în mod direct în comportamente care să încalce politica privind comportamentul plin de ură". A se vedea aici:
 


20. Comitetul a justificat intern suspendările ei susținând că postările ei au încurajat hărțuirea online a "spitalelor și a furnizorilor de servicii medicale", insinuând "că asistența medicală care afirmă genul este echivalentă cu abuzul asupra copiilor sau cu aranjarea lor".

21. Comparați acest lucru cu ceea ce s-a întâmplat atunci când Raichik însăși a fost doxxată pe 21 noiembrie 2022. O fotografie a casei ei cu adresa ei a fost postată într-un tweet care a adunat peste 10.000 de aprecieri.

22. Atunci când Raichik a anunțat Twitter că adresa ei a fost difuzată, ea spune că Twitter Support a răspuns cu acest mesaj: "Am analizat conținutul raportat și nu am considerat că acesta încalcă regulile Twitter". Nu s-a luat nicio măsură. Tweetul de doxxing este încă în vigoare.
 


23. În mesajele interne de pe Slack, angajații Twitter au vorbit despre utilizarea unor detalii tehnice pentru a restricționa vizibilitatea tweet-urilor și a subiectelor. Iată-l pe Yoel Roth, pe atunci responsabil global pentru încredere și siguranță al Twitter, într-un mesaj direct către un coleg la începutul anului 2021:
 


24. Șase zile mai târziu, într-un mesaj direct cu un angajat din echipa de cercetare Sănătate, dezinformare, confidențialitate și identitate, Roth a solicitat mai multe cercetări pentru a sprijini extinderea "intervențiilor de politici de non-eliminare, cum ar fi dezactivarea angajamentelor și filtrarea dezamplificării/vizibilității".
 
 

25. Roth a scris: "Ipoteza care stă la baza a mare parte din ceea ce am pus în aplicare este că, dacă expunerea la, de exemplu, dezinformare cauzează în mod direct daune, ar trebui să folosim remedii care reduc expunerea, iar limitarea răspândirii/viralității conținutului este o modalitate bună de a face acest lucru."

26. El a adăugat: "L-am convins pe Jack să implementeze acest lucru pentru integritatea civică pe termen scurt, dar va trebui să aducem argumente mai solide pentru a introduce acest lucru în repertoriul nostru de remedieri de politică - în special pentru alte domenii de politică."